Kerkdiensten

Er wordt bijna elke zondag om 10 uur een kerkdienst gehouden. Naast de eigen predikant gaan in de dienst ook regelmatig gastpredikanten voor. Na de dienst wordt altijd gezamenlijk koffie gedronken en de kanselbloemen worden naar iemand gebracht, die wat extra aandacht verdient. Soms gaan wij op bezoek bij een andere gemeente, in dat geval is er geen dienst in onze eigen kerk.

Van eind juni tot eind augustus worden de diensten gehouden samen met de vrijzinnige protestanten om en om bij hen en bij ons.

Zie de pagina preekrooster voor alle kerkdiensten.

Zondagsschool

Ongeveer een keer per maand is er zondagsschool online.

Kinderen van 4-12 jaar zijn daarbij hartelijk welkom!

Contactpersonen voor de zondagsschool zijn jeugdwerkadviseur: Ietsje de Boer, (tel.)

en voor de gemeente: Anne-Geertje Hoekema-Riepma, (tel.).

Zusterkring

De zusterkring komt in de regel op de 2e maandag van de maand om 14.00 uur in de Voorhof bijeen. Zie de Agenda.

Ook verzorgt de zusterkring jaarlijks een adventsbijeenkomst voor de hele gemeente.

De secretaresse, Ria Dijkman, (tel.) geeft graag nadere informatie over de zusterkring.

Themaochtend

De themaochtenden met ds. Van der Werf (tel.) kennen enthousiaste deelnemers, die veel opsteken bij deze ‘leerhuis’ bijeenkomsten.
Ze zijn ’s morgens op de eerste dinsdag van de maand in de Voorhof bij de kerk. Zie de Agenda.

Nieuwe deelnemers zijn altijd van harte welkom.

30+

In deze groep wordt over allerlei maatschappelijke en geestelijke thema’s gesproken, doorgaans bij een van de deelnemers thuis. Maar ook wordt wel samen gegeten of een andere activiteit ondernomen.

Zie de Agenda. Contactpersoon is Anne-Geertje Hoekema (tel.).

Quiltgroep

Sinds 2012 komt een aantal enthousiaste liefhebbers van quilten uit het GDS-gebied regelmatig op woensdagavond in de Voorhof bijeen. Nadere informatie bij Saakjen van Hoorn, () of bij Jantiena de Vries-Durksz, ().

Gemeenteblad / Regioblad
Het Doopsgezind Gemeenteblad is een maandelijkse uitgave van de gemeenten Groningen en Haren. Voorgangers van de gemeenten en ook anderen schrijven een actueel hoofdartikel. Het bevat verder de agenda’s van de gemeenten, informatie over activiteiten, verslagen en allerlei andere artikelen.

Er is een redactie met leden van Groningen en Haren, waarbij kopij (als Word-document) kan worden ingeleverd voor elke redactievergadering. Zie de Agenda.

Het nieuwe nummer verschijnt dan een week later. Redactie voor Haren: J.C.de Vries-Durksz, Tijmpad 8, , e-mailadres: jantienadurksz

Noordelijk Doopsgezind Koor

Sinds september 2017 zijn de al lang bestaande doopsgezinde koren van Groningen (waar ook leden van Haren in meezingen) en Roden samengegaan onder de naam Noordelijk Doopsgezind Koor. De dirigente is Jellie Alkema. Het repertoire is heel divers. Het nieuwe koor zal regelmatig meewerken aan vieringen in doopsgezinde gemeenten in het GDS-gebied, maar een optreden elders behoort ook tot de mogelijkheden.
Het koor repeteert op maandagmiddag in de kerk van Roden of Haren. Zie de Agenda.

Aspirant leden uit het hele GDS-gebied zijn van harte welkom en kunnen contact opnemen met de dirigente: Jellie Alkema.